Mentaltræning

Prøv mentaltræning – og nå dine mål

Mentaltræning til vindere

De fleste professionelle sportsfolk benytter sig af en personlig coach og mentaltræner, der støtter dem i den mentale del af processen. De ved allerede alt om, hvad de skal gøre for at nå deres mål, men de har brug for hjælp til at styrke deres selvtillid, vedholdenhed og positive forventninger om succes.

Vi har alle indre forestillingsbilleder og forventninger til os selv og vores præstationer. De indre forestillingsbilleder er utrolig vigtige, når man skal opnå gode resultater. En dygtig maratonløber ser sig selv løbe over målstregen som vinder. Han forestiller sig ikke et billede, hvor han ligger i vejsiden og raller, imens de andre overhaler ham.

De indre forestillingsbilleder og forventninger, vi har, går som regel i opfyldelse. Det hjælper din underbevidsthed dig med. Hvis du tror, du ikke kan noget, får du helt sikkert ret.

Hvad er mentaltræning?

Mentaltræning er en form for mindfulness. Det handler om at give dig en mental vitaminindsprøjtning.

Mentaltræning lader dig op som et batteri og giver dig nøjagtig de ressourcer, du mangler for at nå dine mål. Efter en mentaltræning vil du føle velvære. Du vil være fyldt med energi, motivation, målrettethed, selvtillid og selvværd.

I mentaltræning bruges bl.a. visualisering, som er en psykologisk teknik, der udnytter det forhold, at vi foruden at tænke i ord, også tænker i indre ikke-sproglige, mentale forestillingsbilleder. Vi ser, hører og mærker ting i vores indre univers. Disse ikke-sproglige tankeprocesser foregår parallelt med vores sproglige tænkning. De styres af det ubevidste sind og foregår således ofte uden om vores bevidsthed.

Under mentaltræning bruger vi visualiseringen til at skabe ny læring, nye overbevisninger og nye positive forventninger om succes. Du lytter til mine ord og danner nogle indre behagelige og ressourcefulde forestillingsbilleder, der får positiv indflydelse på din psykiske og kropslige balance. Du viser dit ubevidste sind, hvilken retning du ønsker at gå, og dit ubevidste sind forsøger at efterkomme dit ønske. Dit ubevidste sind opfatter dine tanker og indre forestillingsbilleder som forslag til konkrete handlinger.

Du får også mulighed for at stresse af og få ny energi, livsglæde og målrettethed.

 

Hvornår bruger man terapi og mentaltræning ?

Nogle gange har folk brug for hjælp til at ændre på de ting, der spænder ben for dem. Jeg hjælper dig med at finde ud af, hvorfor det går galt. Det handler om at starte en personlig udvikling. Hertil bruges NLP-psykologi og/eller hypnose, som er effektive teknikker, der kan bruges i forbindelse med terapi og coaching. Visualisering og mentaltræning er delelementer i hypnose og NLP.

Hypnosen er ikke et trylleshow, men en utrolig kraftfuld psykologisk teknik, der kan ændre på de ubevidste mønstre, vaner og overbevisninger, der forhindrer dig i at nå dine mål. I hypnose er dit ubevidste sind mere vågent, og det er dit ubevidste sinds vigtigste opgave at passe på dig. Derfor er du i fuld kontrol og vil aldrig gøre noget, du ikke har lyst til. Således virker hypnosen kun, hvis du er motiveret og virkelig ønsker den forandring, der arbejdes med.