Fødselshypnose og Lamaze

Her kan du se anbefalinger fra kvinder der har fået hjælp til fødselsforberedelse hos mig. Tryk på overskriften for at få teksten til at folde sig ud.

+Din online fødselsforberedelse var det hele værd. Min jordemoder var begejstret.

Jeg har benyttet mig af din online fødselsforberedelse.

Det var det hele værd jeg brugte det hele vejen igennem min hjemmefødsel som tog godt 3 timer :))

Jeg var en del afkræftet af en uges influenza og slem hoste lige op til fødslen.

Min jordmoder var meget begejstret over mine teknikker og hvordan jeg taklede veerne. Hun skriver i min journal at han er pustet ud – jeg mærkede min krop SÅ godt at den selv pressede mens jeg gispede mig igennem presseveerne. Min vejrtrækning hjalp mig til at styre hver eneste ve og til at mærke hvad min krop ville :)Veerne blev aldrig stærkere end mig – for de var mig :)

De bedste hilsner Lene

+Angst for fødsel og kejsersnit

Min angst for fødslen forsvandt.

2006 Gl.Rye

Hej Mette

Jeg var hos dig til Hypnose for ca. 3 måneder siden hvor jeg frygtede at min graviditet skulle ende med kejsersnit. Jeg har altid syntes det var væmmeligt når der gik hul på huden.

Hypnosen ændrede meget i min bevidsthed, og den store frygt og væmmelse jeg havde ved tanken om at det måske ville skære i mig blev væsentligt mindsket.

Jeg havde ingen frygt da fødslen gik i gang. Det hele forløb efter bogen og først til allersidst måtte de tage hende med sugekop. Det resulterede i at jeg måtte have et lille klip som blev syet.

Havde jeg ikke været hos dig, ville bare sådan en lille ting have berørt mig meget, men det gjorde det ikke. Det var en nødvendighed og længere tænkte jeg ikke.

Derudover har jeg en følelse af at jeg generelt kan klare mere. Jeg har bemærket at der er flere ting, som jeg tidligere har været skræmt af som ikke rører mig mere.

Tak for din store hjælp, som jeg har været, og stadig er glad for.

Mange hilsener Line S.

+Dit fødselsforberedelses kursus var hele rejsen fra København til Horsens værd.

Kære Mette

Jeg var pigen fra København, som deltog i dit fødselsforberedelseskursus (lamaze) i februar i år. Jeg vil bare melde tilbage nu efter en vellykket fødsel og sige tusind tak for et rigtig godt og effektivt kursus.

Udover kurset hjemme hos dig i februar fik jeg især meget ud af at lytte din cd med de fysiske øvelser. Under det meste af graviteten havde jeg været ret bange for selve fødslen, men da jeg så nåede til den og fokuserede på de øvelser, jeg havde gennemgået med din cd, “glemte” jeg vel egentlig at være bange. Nu hvor jeg tænker over det, fandt jeg bl.a. også, at det at lytte til din stemme på cd´en udover selve det indholdsmæssige også havde en ret beroligende effekt, måske fordi det gjorde, at man ikke følte, at man ikke var alene om det.

Mit fødselsforløb var at jeg gik 12 dage over tid (jeg havde termin d. 19. april) og derfor i uge 41+3 blev sat i gang ved hjælp af vestimulerende drop. Da jeg havde udviklet svangerskabsforgiftning, gav lægerne mig en rygmarvsbedøvelse (epidoral) for at nedsætte mit høje blodtryk. Efter ca. 9 timer med hvad jeg vil kalde milde veer, satte de stærke veer ind og efter 6 timer med disse, havde jeg åbnet mig 10 cm og kunne starte med at presse. En time efter fødte jeg min søn, Kai (d. 2. maj). Alt i alt var mit fødselsforløb på cirka 16 timer.

Jeg tror, at det var de indøvede teknikker til at takle veerne med (det fysiske aspekt) samt det at jeg følte mig velforberedt på fødslen (det psykologiske aspekt), der tilsammen gjorde, at frygten for fødslen forsvandt helt og at vesmerterne føltes ret overkommelige.

 

Mange kærlige hilsner,

Louise Christensen

Senere uddybede Louise:

Kære Mette

Jeg lovede at vende tilbage med en uddybende beskrivelse af frygten for fødslen. Jeg beklager, at der er gået så lang tid, men jeg har ikke helt vidst, hvordan jeg skulle beskrive denne frygt og jeg har også delvist glemt hvordan den var!

Efter nærmere omtanke har jeg fundet ud af at denne frygt omhandler 3 punkter:

1) Den skyldes primært samtlige kvinders ytringer om “at det gør meget ondt at føde”, “at det er den største smerte de nogensinde har oplevet”, “at det bare er noget der skal overstås”, “at det er et sandt helvede” etc. (og jeg har virkelig talt med mange kvinder i min familie – unge som gamle – samt veninder og bekendte. Jeg havde sågar en klasselærer, der i 7. klasse i løbet af timen fortalte os hvor fantastisk ondt det gjorde!). 2)Herudover skyldes frygten denne UVISHED omkring fødslen, så som “hvordan kommer den til at forløbe?”, “hvad vil det være for en form for smerte?”, og mest af alt denne uvished om “hvordan og hvornår den går i gang”, altså hvornår fødselsveerne sætter i gang og sidst men ikke mindst, fornemmelsen af “point of no return” når disse fødselsveer så endelig vil være gået i gang. 3)Dertil kommer denne mangel på kontrol, som de førnævnte uvishedsfaktorer også omhandler.

Hvis jeg skulle beskrive frygten mere konkret, vil jeg sammenligne den med frygten for en mundtlig eksamen, som også omhandler den der uvished, mangel på kontrol mht. selve forløbet samt “point of no return”-følelsen. Og så tror jeg også mange gravide (inkl. mig selv) tænker “jamen hvis alle disse kvinder syntes det gjorde så forbandet ondt, hvorfor skulle jeg så være en undtagelse?”, hvilket bare forstærker frygten yderligere.

Mht. selve kurset i din bolig synes jeg styrken var, at der ikke var for mange detaljer – to lektioner var perfekt, et til det fysiske aspekt, et til det psykiske.

Jeg synes det var godt, at os “kursister” kort skulle prøve at sætte ord på vores frygt eller baggrund for frygt for fødslen, at du som underviser konkret gennemgik selve lamaze-metodens teknikker og at der var tid til at stille spørgsmål. Også det psykiske aspekt af frygten omkring fødslen på 2. dagen var ret nyttigt, fordi det fysiske og det psykiske er så tæt forbundet. Hele hæftet og cd-rommen var virkelig effektivt materiale, så man ikke behøvede at tage noter og selv i ro og mag kunne gennemgå detaljerne derhjemme.

Jeg har ikke nogen ris!

Jeg håber ovenstående reflektioner kan bruges.

Igen tak for et rigtig godt kursus.

Nu vil jeg gå ud og brede budskabet om at en fødsel virkelig ikke gør så ondt som det er opreklameret til!

Mvh. Louise

 

Et par år senere skrev Louise igen:

Dine undervisningstimer i fødselsforberedelse har været en virkelig stor hjælp til begge fødsler af mine to børn. Tak for det!
Takket være dine metoder gik min anden fødsel endnu bedre end den første. Jeg havde stadig veer i ca. 20 timer (ligesom med den første), men jordemødrene på hospitalet sagde, at jeg tog veerne enormt pænt på trods af, hvor meget jeg havde åbnet mig. Jeg dog må indrømme, at den sidste 1 1/2 times veer var virkelig drøj, men pludselig havde jeg presseveer og i løbet af 10 minutter var babyen ude:-) Det var en virkelig god oplevelse.