Hypnose og fysisk sygdom

shutterstock_73557232

Når vi mennesker får diagnosticeret en sygdom, som bekymrer os, så bliver vi naturligvis bange. Angst sætter kroppen i stress og alarmberedskab. Selv efter sygdommen er helbredt, kan du opleve, at du er angst for, at du stadig er syg eller angst for at blive syg igen. Hypnose er rigtig godt til at afhjælpe angst for sygdom og det alarmberedskab, som kroppen går i, når vi ubevidst tror, vi er syge.

Der er desuden rigtig stor sammenhæng mellem kroppen og sindet. Angst og tanker om sygdom kan i visse tilfælde forværre sygdommen. Der er forsket i sammenhængen imellem tanker og  fysisk sundhed. Se en dokumentarfilm om kroppens reaktioner på vores tanker, under punktet links til forskning.

Hypnosen helbreder ikke direkte sygdommen, hypnosen helbreder angsten og bekymringerne om at være/blive syg. Når du får positive følelser og tiltro til, at alt går sådan, som det skal, så skaber du fundamentet for, at kroppen kan helbrede sig selv og forblive i balance.

Måske oplever du, at det er følelsesmæssigt stressende at leve med bevidstheden om, at du er syg. Stress og bekymringer forringer naturligvis din livskvalitet, men det er også sådan, at sygdomme kan forværres af stress i kroppen. F.eks. viser studier, at 30-70 % af psoriasispatienter oplever, at følelsesmæssig uro og stress gør deres psoriasis værre.

Jeg har gode erfaringer med at behandle sygdomsrelateret stress med hypnose. Hypnosen skaber balance i følelserne og sænker stress niveauet i kroppen. Jeg anbefaler altid at du opsøger din læge og tager imod den konventionelle behandling som tilbydes, men hypnose kan i mange tilfælde være et godt supplement til at takle sygdom, og i visse tilfælde kan hypnosen støtte helbredelsesprocessen. I hypnosen visualiserer du at kroppen helbreder sig selv. Forskning viser at kroppen kan respondere og skabe gang i processer når du visualiserer.

I Danmark har vi en lovgivning som forbyder alternative behandlere at reklamere med at de kan afhjælpe sygdomme hvis dette ikke er videnskabeligt bevist. Da det meste forskning betales af medicinalindustrien forskes der desværre mest i virkningen af piller ol. Der er dog rigtig gode forskningsresultater som viser at hypnose er SÆRDELES godt som smertehåndteringsredskab. Man kan måle i blodprøver og i hjernen at visualisering og Hypnose aktiverer kroppens egen smertelindrende morfin stoffer.