Spiritualitet

Sjælerejser og tidligere liv

Sjælerejser og tidligere liv regressioner
Er du spirituel?  Ønsker du at udvikle dig personligt ved at udforske tidligere liv og sjælerejser? Så  er her virkelig en god mulighed for at berige din personlige og spirituelle udvikling.

Da jeg for 10 år siden tog min hypnoseuddannelse, tænkte jeg ikke videre over, at hypnose også kunne anvendes til sjælerejser og til rejser til tidligere liv. Jeg var interesseret i den del, som var dokumenteret og underbygget af videnskaben. Derfor blev jeg begejstret, når der udkom ny forskning i effekten af hypnoseterapi. Og hypnoseterapi ER effektivt, det KAN dokumenteres.

Min mor var en af landets første terapeuter i sjælerejser og regressioner til tidligere liv. Hun startede i sin tid, da Rud Grant i samarbejde med TV2 førte folk tilbage til tidligere liv. Man så f.eks. en mand beskrive et tidligere liv i en navngiven by i Sydeuropa, man så ham tegne noget fra et kloster, og man så derefter tv-holdet tage ud i verden for at finde dette sted. Der var bemærkelsesværdigt mange detaljer, som passede.

Alligevel var jeg i mange år afvisende for tanken om at tage de hypnoseefteruddannelseskurser, som handler om tidligere liv og sjælerejser. Jeg måtte dog ændre mening om nødvendigheden af disse kurser, da mine klienter gentagende gange spontant beskrev erindringer fra tidligere liv. Feks. blev en sådan oplevelse nøglen til at fjerne en teenagers adskillelsesangst. Læs hendes historie her:

+H var 13 år og fik angstanfald og kraftig hjemve, når hun skulle sove uden for hjemmet.

Hej Mette

Vores datter H (på 13 år ) har været til behandling hos dig nogle gange vedrørende sin hjemve – eller snarere en type adskillelsesangst har det senere vist sig. Hun har tid hos dig igen på torsdag.

Sidst hun var hos dig, og I under hypnosen søgte efter årsagen til hendes problemer, kom H spontant tilbage til oplevelser, som hun skulle have haft i et tidligere liv. Du opfordrede os til at se de DR2-programmer, som du har linket på din hjemmeside. Det har vi gjort sammen og fået nogle gode snakke om de store spørgsmål om liv, død og reinkarnation, som H’s oplevelse hos dig og essensen i programmerne har bragt op, og om at, hvis hun synes spørgsmålet om reinkarnation er for stor en mundfuld at forholde sig til lige nu, så kan hun i hvert fald forholde sig til sin oplevelse og arbejde med den, og så er det jo i grunden underordnet, hvordan den er kommet ind i hendes underbevidsthed.

Og noget tyder på, at I har haft fat i den rigtige ”rod”. For det første har hun været helt anderledes afklaret med sit ”problem”, siden vi tog fra dig sidst, og her i weekenden har H på eget initiativ sagt ja til at sove hos en veninde sammen med en tredje veninde. Noget der ikke er sket det sidste 1½ til 2 år. Sædvanligvis har hun det meget skidt i tiden op til, hun skal af sted. Hun græder hele dagen, som du ved, og får panikanfald, og i går havde hun da også nogle betænkeligheder, men på en helt anden måde, end hun plejer. Egentlig tror jeg – og det mener hun også selv – at hun så brændende ønskede, at det skulle lykkes hende, at det var det, hun i går var lidt nervøs for, men hun fik på intet tidspunkt et ”angstanfald”, som hun før har præsteret. Hun tog af sted sammen med sin veninder S og J fra os inden aftensmaden og spiste hos S, hyggede om aftenen og pjattede og grinte, da de var gået i seng og faldt i søvn helt uden problemer. En 100% positiv oplevelse for hende. Vi hørte først fra hende, da vi her til formiddag sendte en ”godt gået” sms til hende.

Hun har på et tidligere tidspunkt aftalt med dig, at hun jo kunne maile eller sende en sms, hvis der skete noget positivt i forhold til hendes problem, og hun har været meget forhippet i dag på, at jeg fik skrevet til dig. Så det er hermed gjort.

Du nævnte selv sidste gang, at du var overbevist om, at det var det rigtige, I havde haft fat i, og at næste gang formentlig ville være sidste gang hos dig. Jeg tror du har ret! Min mand tager med hende på torsdag og måtte det være sidste gang, så siger jeg dig mange mange tak for din hjælp. Jeg vil klart anbefale dig (har faktisk allerede gjort det) til andre. Det har været en meget speciel og lærerig oplevelse, og jeg vil uden tvivl kontakte dig igen, hvis jeg eller en af mine kære får et problem, stort eller småt, af psykisk karakter.

Mange hilsner

Karin

 

Mettes forklaring:

Når man i hypnose beder en klient om at tage tilbage til første gang, hun havde en følelse, sker det af og til, at vedkommende spontant beskriver en oplevelse, der omhandler et tidligere liv. Som terapeut dømmer jeg ikke, om der reelt findes tidligere liv eller ej. Jeg kan blot konstatere, at de oplevelser, der findes frem, ofte har slående ligheder med de problemer, klienten oplever, samt at den terapeutiske proces med ændringer af følelser og overbevisninger har den samme positive effekt, uanset om klienten forestiller sig, at det er sket for 1 år siden, for 20 år siden, eller for 200 år siden. Den terapeutiske proces virker og fjerner problemet – mere behøver jeg ikke at vide. For mig er det ligegyldigt, om det virker fordi:

 • Sindet har forestillet sig en historie/metafor for problemet og løsningen
 • Eller om det virker fordi vedkommende har oplevet et reelt tidligere liv
 • Eller om det blot er tankens kraft og troen på, at nu virker det.

Hovedsagen er, at der virker. Og det er ovenstående et godt eksempel på.

Spændt og stadig skeptisk tog jeg med mine dengang 9 års erfaring på kursus i Michael Newtons metoder til sjælerejser. Jeg tænkte, at jeg kunne jo blot blive klogere på, hvordan jeg skulle takle disse spontane rejser til tidligere liv. Efterhånden som dagene og månederne gik, fandt jeg dog hurtigt ud af ,hvor berigende de metoder, jeg lærte, kunne være for de rette mennesker. Med disse metoder har det spirituelle menneske en guldgrube af værktøjer til udvikling, indsigt og forståelse.

Jeg fik bekræftet, at forskellen på terapeutiske hukommelsesrejser til barndommen og rejser til tidligere liv er meget lille. Langt hen ad vejen handler det om at sætte andre kulisser og aktører ind i en scene, hvor problemet opløses med præcis samme grundprincipper som i de anerkendte og dokumenterede metoder.

Vi har alle en forestilling om eller tro på, hvad der sker, når vi dør, og om hvordan universet hænger sammen, men reelt ved videnskaben ganske lidt om dette. Nogle tror, vi har levet før og fødes igen. Dette kaldes reinkarnation. Reinkarnationstanken ses hos budister, men engang var reinkarnation også en del af kristendommen. Faktisk tror rigtig mange mennesker i dag på, at vi har levet før, og på at vores problemer fobier o.l. kan stamme fra tidligere livs oplevelser.

Jeg er specialiseret i angst og fobier. Behandlingen indebærer, at man fører folk tilbage til den traumatiske oplevelse og ændrer følelser og fortolkninger samt ubevidste overbevisninger og beslutninger. Det er en spændende proces, som jeg har gjort hundredevis af gange, og som nærmest mirakuløst fjerner angsten eller fobien. Når jeg hjælper folk med at komme tilbage til årsagsbegivenheden, kan de beskrive oplevelser fra deres barndom, som de havde glemt eller fortrængt. Den anerkendte hukommelsesforskning viser også, at vi er i stand til at huske glemte erindringer via hypnose. F.eks. kan forsøgspersoner under hypnose fortælle nummerpladen på en bil, som de så på en film.

Denne form for terapi kaldes regression og er en teknik, som rigtig ofte anvendes i hypnose og NLP. Effekten er typisk stor og øjeblikkelig.

Jeg ved godt, at man ikke kan bevise, om de scener, kulisser og situationer, som folk beskriver, er ægte hukommelsesfilm, eller om de helt eller delvist er opdigtede af hjernen. Men efter 10 års erfaring er jeg nået til den konklusion, at det er ligegyldigt, om de er 50 % ægte eller 100% ægte. Det vigtigste for mig er, at DET VIRKER, og det GØR det.

Folk som ikke tror på tidligere liv, kommer ikke spontant tilbage til et tidligere liv. Vores analytiske bevidste sind er jo med på rejsen, og vi skal selv fortolke og beskrive de billeder, hjernen skaber. Derfor beskrives tidligere livskulisser ikke af mennesker, som afviser tanken om tidligere liv.

Selvom hypnose også bruges til sjælerejser og rejser til tidligere liv, er hypnose som sagt en anerkendt terapiform. Sundhedsstyrelsen RAB registrerer og godkender de dygtigste hypnoseterapeuter. Læger og psykologer forsker i hypnose og finder særdeles gode resultater. Forskere siger, at hypnoseterapi virker, også selvom de ikke 100% kan forklare hvorfor.

Videnskaben kan desværre ikke forklare alt. Ikke endnu ihvertfald. Man ved heller ikke alt om universet og det, som sker efter døden. Vi ved ikke, hvordan universet, livet og døden hænger sammen rent spirituelt. Men man forsøger at forske i det, og måske kan vi finde svaret en dag, men indtil da søger vi hver især vores egen sandhed.

Hypnoseterapeuten Michael Newton forsker i de erindringer, folk har fra tidligere liv, og i de beskrivelser de giver af sjæleplanet. Jeg har som sagt været på uddannelse i Michael Newtons metoder.

Der findes også et forskningscenter, som samler på cases med børn, som har erindringer fra tidligere liv.

 

Liv efter livet – Sjæl og videnskab 3

Forskning om reinkarnation og fobier.

Børns erindringer fra tidligere liv kan muligvis være årsag til fobier og angst. Denne udsendelse fortæller om forskning inden for feltet.

 

Forskningen viser at:

 • Børn kan have erindringer fra tidligere liv, som kan være årsag til fobier og angst.
 • Fobier og angst behandles særligt effektivt med hypnose. (Se link øverst på siden)
 • I hypnose kan man hente glemte erindringer frem.
 • I hypnose kan man via regressionsterapi fjerne et traume.
Som hypnoseterapeut oplever jeg, at terapien kan fjerne en angst, en fobi eller et traume, når man tager tilbage til den udløsende og traumatiske begivenhed og ændrer på klientens fortolkning og følelser. Dette kaldes regressionsterapi.
Klienten følger ofte en følelse og kommer ofte tilbage til glemte erindringer fra barndommen. Nogle gange kommer klienten spontant tilbage til et tidligere liv, og også i disse behandlinger oplever jeg den samme positive effekt og helbredelse, som hvis klientens udløsende begivenhed havde været dateret i dette liv. Jeg vil ikke dømme om, hvorvidt vi kan have levet før; jeg kan blot konstatere, at terapien virker, uanset om klienten forestiller sig en udløsende traumatisk begivenhed fra sin barndom eller fra et tidligere liv.
Se denne udsendelse om sammenhængen mellem fobier og voldsomme oplevelser: Liv efter livet 

 

Hypnose og spiritualitet

 • I hypnose kan man genkalde sig glemte erindringer, det er der forsket i, og der er videnskabeligt belæg for dette.  Hvis klienten er spirituel og tror på tidligere liv, forekommer det, at vedkommende genkalder sig erindringer som beskrives som noget fra et tidligere liv. Jeg har flere gange oplevet, at en terapi, som indeholdt sådanne beskrivelser, blev den terapi, som fjernede en angst, og deraf opstod min interesse i at kende mere til dette område.
 • I hypnose kan man få informationer fra sit ubevidste sind. Hvis klienten er spirituel og tror på kontakt med vejledere, så forekommer det, at klienten beskriver de informationer, som kommer frem, som informationer der kommer fra en vejleder og ikke fra underbevidstheden.

Det vigtige er at huske, at alle mennesker har ret til at navigere ud fra egne overbevisninger og modeller af verden. Når jeg arbejder terapeutisk med at forløse f.eks. en angst, så går jeg åbent ind i forløbet med mine klienter og møder dem på deres model af verden. Jeg behøver ikke at have beviser på, om de tidligere livserindringer, som blev nøglen til at fjerne angst, var ægte eller ej. For mig er det afgørende, at det hjalp. Så er det ligegyldigt, om helbredelsen af problemet skete via en ægte erindring eller via en metaforhistorie, som sindet fandt på. Begge forklaringsmodeller kan være rigtige, og som du kan høre, bruger jeg både mit analytiske og mit åndelige sind, når jeg er med folk på rejse.

 

Tidligere livsregressioner og sjælerejser

Du skal selv være åben for det spirituelle og åndelige, hvis du vælger mig, for jeg ser det ikke som MIN opgave at overbevise dig om noget. Selv hvis man med 100% sikkerhed vidste, at tidligere liv fandtes, kunne man stadig opleve en tvivl om den enkelte oplevelses korrekthed. Så du må ikke tro, at du slipper af med den lille tvivl, bare fordi du prøver en sjælerejse. Det er yderst sjældent, at folk beskriver ting, som kan tjekkes bagefter. Hvert menneske må navigere ud fra egne overbevisninger og modeller af verden.

Erfaringsmæssigt har en sjælerejse eller en tidligere livsregression omtrent de samme muligheder for at hjælpe mennesker i deres personlige udvikling som andre terapeutiske metoder. Effekten forudsætter dog, at metoderne passer til personens egne overbevisninger om livet, sjælen og universet.

Jeg er som nævnt et analytisk menneske og arbejder helst ud fra videnskabeligt dokumenterede metoder. Jeg er derfor uddannet efter Michael Newtons metode. Michael Newton er den førende forsker inden for sjælerejser. Han har skrevet adskillige gode bøger om sjælerejser, og Michael Newtons Metode er den mest videnskabelige og dokumenterede inden for dette felt.

Jeg kan varmt anbefale at prøve disse metoder, men det er ikke noget, man bare lige gør. Det kræver en del træning, før du er klar til en sjælerejse.

Man kan aldrig vide, hvad man kommer til at opleve under sådan et forløb. Nogle bliver vildt begejstrede, og andre bliver lidt skuffede, hvis de ikke oplever det sådan, som de forventede. Det kræver en succesfuld gennemførelse af et trin, inden man går videre til næste trin. Hvert trin kan i visse tilfælde tage mere end en session, og har man erfaring med hypnose, meditation o.l., kan man springe over de første trin.

Man kan bruge sjælerejser og tidligere livsrejser som en del af et terapeutisk forløb, men enkelte kommer også for at opleve det, som jeg kalder en turistrejse. At en sådan turistrejse så ofte ender ud med en effekt af personlig udvikling, indsigt og forståelse, er en helt anden sag.

 

Nedenfor ser du et eksempel på et rigtig godt og grundigt forløb:

 1. Introduktion til hypnose. Træning i visualisering og trance. Afdækning af ønskede mål med forløbet. 950 kr.
 2. Regression til oplevelser fra dette liv. Du lærer at forstå den måde, dit ubevidste sind skaber billeder på. Du fortæller under hypnosen om det, du oplever. Du kan evt. få ryddet op i begivenheder fra dit nuværende liv. 950 kr.
 3. Regression til tidligere livsoplevelser. 1900 kr.
 4. Hvis du ønsker det, kan du efter en succesfuld tidligere livsrejse prøve en sjælerejse. Denne session tager utrolig lang tid, 4-6 timer, og kræver derfor meget. Det kræver af os begge, at vi ikke skal meget andet den dag. 3000 kr.
 5. Afslutning. Her taler vi om det, du har oplevet og lært om dig selv og dit livs formål. Vi integrerer eventuelle forandringer. 950 kr.
 6. Man kan efter ønske vende tilbage til trin 3 eller 4 og udforske mere her. Priser pr. gang mellem 950 og 3000 kr.

Du kan betale enkeltvis pr. session, eller du kan købe en pakke med trin 1-5 for kun 6000 kr.