Videoer om krop og sind

Se disse utrolige film om forskning i kroppen og sindet.

 • Tankerne har utrolige kræfter og er vejen til et sundt liv både fysisk og mentalt
 • Tanker kan være bevidste, og de kan være ubevidste
 • Tanker skaber følelser og er grundlaget for angst, depression og stress
 • Tanker skaber kemiske reaktioner i kroppen, udløser f.eks. smertelindring, lykkehormoner og stresshormoner
 • Tanker kan gøre os syge, og tanker kan gøre os raske
 • Tanker og følelser kan påvirke sociale begivenheder og kan derfor ændre vores liv
 • Tanker og følelser kan være selvopfyldende; vores ubevidste sind hører vores tanker og forstår dem som bestillinger til noget, vi gerne vil have.

 

Tankernes kraft – Sjæl og videnskab 1

VIDEOEN HANDLER OM: Vi KAN reelt tænke os selv syge eller raske. Hvis vi forventer noget – så kan vi få det til at ske. Se hvordan vores forventninger og mentale forestillinger om smerte og sygdom resulterer i målbare forandringer i hjerne og krop.

Det ubevidste sind styrer alle dine kropslige funktioner. Se udsendelsen og overvej, hvad du kan opnå ved brug af en hypnose, der ændrer dine begrænsende overbevisninger til overbevisninger, der støtter dig i sundhed og succes.

Se bl.a. hvordan Judy fik sin egen krop til at producere de stoffer, som kroppen mangler, når man har Parkinson. Med hypnose påvirker vi de ting, du tror på. Det er bl.a. videnskabeligt bevist, at man via hypnose kan få kroppen og det ubevidste sind til at producere kroppens egen morfin og dermed skabe effektiv smertelindring. Omvendt er det også muligt at skabe flere smerter og sygdom, hvis vi forventer, at vi skal dø. Se også mere om dette i linket ovenfor.

Udsendelsen viser også, hvordan tankernes kraft sandsynligvis har større effekt på depression end lykkepiller. Lykkepiller virker – folk får det bedre, men det er troen på, at de får det bedre, der virker for de fleste.

 

Vores skjulte mentale kræfter – Sjæl og videnskab 2

VIDEOEN HANDLER OM: Meditation, visualisering og hypnose skaber en trancetilstand i kroppen, som er modsætningen til stress og alarmberedskab.

Denne videnskabelige udsendelse viser, hvordan meditation og trance (hypnose) kan fjerne stress her og nu og har en stressnedsættende effekt efter blot få ugers daglig brug.

Se også Bobby Zachariae, som er psykolog og forsker i hypnose og visualisering, fortælle om vores evne til at aktivere immunforsvaret og dermed gøre os selv raske.

Se desuden hvordan man kan helbrede PTSD og angst via en terapi, hvor man tager tilbage til en traumatisk oplevelse. I udsendelsen handler det om PTSD, som er en svær form for angst og alarmberedskab. Jeg arbejder meget med angst/alarmberedskab i min klinik og anvender metoderne fra filmen, blot under hypnose – og uden brug af medikamenter.

 

The Secret – Loven om tiltrækning

Kender du Loven om tiltrækning? The Law off Attraction?

Den handler kort fortalt om, at vi skal tænke positivt, for så sker der positive ting. Denne tankegang hænger tæt sammen med den forskning, som er vist ovenfor i afsnit 1 og 2 af Sjæl og videnskab. Der har du set, hvordan placeboeffekt skyldes vores tanker og overbevisninger. Hvis vi virkelig tror fuldt og fast på noget, så sker det rent faktisk.

De fleste ved også, at:

 • Hvis jeg siger til mig selv: “Jeg kan ikke, jeg kan ikke”, så øger jeg sandsynligheden for, at jeg ikke kan.
 • Hvis jeg er overbevist om, at ingen kan lide mig., så kan jeg være blind for de mennesker, der gerne vil i kontakt.
 • Hvis jeg er sur og vred, så sender jeg “bølger” ud, som også får andre til at reagere negativt.
 • Hvis jeg er lykkelig og glad indeni, så virker det som om, alt glider nemmere.

 

Og hvorfor så det?

De tanker og indre billeder, vi har, skaber følelser.
De følelser, vi har, påvirker vores egen og andres adfærd. Hvis vi er opgivende, så ser vi ikke de muligheder, der opstår, og vi griber dem derfor heller ikke. Vores følelser og overbevisninger er som “briller”, der forvrænger virkeligheden, og vi opdager derfor kun alle de ting, som stemmer overens med vores egne overbevisninger og følelser.
Med andre ord: Der er ingen objektiv virkelighed. Der er kun din indre konstruktion af virkeligheden. Og din indre konstruktion af virkeligheden forvrænges og farves af din indre følelsesmæssige tilstand.
Ergo: Hvis du tænker positive tanker, så får du positive følelser, og når du har positive følelser, så OPLEVER du verden igennem positive briller. Din oplevede virkelighed er mere positiv.

Så meget så godt – men er det det hele?

I bogen og dokumentarfilmen, The Secret – Loven om tiltrækning, tager man skridtet videre. Her mener man, at vi rent faktisk er i stand til at tiltrække, at der SKER FLERE positive ting. Det er ikke blot den OPLEVEDE virkelighed, der er mere positiv, og heller ikke blot et spørgsmål om at vi griber de muligheder, der opstår. Vores positive tanker kan faktisk TILTRÆKKE, at der SKER FLERE positive ting.

Se de første 20 minutter af dokumentarfilmen her. Den er meget amerikansk, men hvis du kan se ud over det, så tror jeg, du vil elske budskabet i den.

Hvad enten man tror på, at man kan tiltrække FLERE positive ting eller ej, så ved vi disse 3 ting med sikkerhed:

 • Den viden, der fremlægges i The Secret, er i overensstemmelse med den videnskabelige viden, man har om kroppens og sindets sammenhæng (se Sjæl og videnskab 1+2).
 • The Secret er i overenstemmelse med nutidig viden om positiv psykologi og neuropsykologi. De redskaber, man anvender til personlig udvikling i psykologiens verden i mentaltræning og i hypnose, ligger tæt op af principperne i The Secret.
 • Det er dejligt at leve med glade trygge følelser. Så hvorfor ikke prøve at leve efter de gode råd? Der kan ihvertfald ikke ske noget dårligt ved det.

The Secret findes som:

 • En film – den fulde version kan bl.a. købes på iTunes.
 • En bog med filmens budskaber og en masse teori. Bogen er oversat til dansk.
 • En amerikansk lydbog. (Anbefales!)

The Secret har også nogle efterfølgere: “The Power” og “The Magic”. Desuden findes der også mange gode danske bøger om emnet.