Børnepsykolog eller hypnose ?

Søger du en børnepsykolog eller lignende til dit barn?

Der er gode alternativer til det at gå hos en børnepsykolog. Her kan du læse om mit arbejde som børnehypnotisør.

Børnehypnose er min mest efterspurgte niche. Jeg hjælper bl.a. børn med angst og fobier. Det kan være angst for edderkopper, bier, hunde, eksamen o.l. Derudover er der mange børn, som lider af dårligt selvværd, bliver mobbet, er usikre eller har præstationsangst til eksamen, i skolen og til sport. Det kan også dreje sig om kriser, traumatiske oplevelser eller sorg. Ring til mig og få en snak om mulighederne i børnehypnose. Alt for mange børn må leve med problemer, som de let kunne komme af med ved hjælp af hypnose.

 

Forskellen mellem børnehypnose og en børnepsykolog

Hvis du står og skal vælge mellem en børnepsykolog eller en børnehypnotisør, kan du bl.a. træffe valget ud fra det, dit barn skal have hjælp til. Hvis det drejer sig om angst og selvværdsrelaterede problemer, er hypnose f.eks. særdeles effektivt. Se link her hvor en kendt dansk psykolog fremfører forskningsresultater, der viser, at hypnose er særdeles effektivt ved angst og fobier. Hypnose SÆRDELES effektivt ved angst og fobier Se de sidste 2 minutter af filmen.

Et andet udgangspunkt for at vælge kan være at mærke efter i maven, hvad du synes om de metoder, der anvendes. Hos mig er det primære værktøj hypnose. Jeg starter hver gang med en samtale, ligesom en psykolog, men jeg tilpasser samtalens længde og indhold til barnets alder. Bagefter giver jeg barnet hypnose eller mentaltræning. Jeg bruger meget tid på at tale med forældrene, inden barnet kommer første gang og får på den måde en solid baggrundsviden og et samarbejde om barnet.

 

At vælge en psykolog

Hvis dit barn har en diagnose på en psykisk sygdom eller har epilepsi, skal du overveje andre alternativer end en børnehypnotisør. Det samme gælder, hvis du bar brug for af få foretaget en klinisk psykologisk “undersøgelse” for at finde ud af, om dit barn har en eller anden form for diagnose. Men ellers vil udgangspunktet være at finde en voksen, som dit barn er tryg ved, for det er den vigtigste forudsætning for forandring.

 

Hypnose med børn

Da der er langt imellem de hypnoseterapeuter, som har gode kvalifikationer til at arbejde med børn, er børnehypnosen blevet min mest efterspurgte niche. Ud over min Master i Hypnose, min Master i NLP-psykologi og min uddannelse i børnehypnose, er jeg også uddannet pædagog, og har en PD i psykologi.

Jeg kan hjælpe børn med alle problemer, der helt eller delvist bunder i mentale processer. Børn har en god forestillingsevne og er ofte meget forandringsparate. Derfor er det en fornøjelse at arbejde med dem i terapien. Til gengæld er børn ikke så gode til at koncentrere sig, og de har ikke den samme selvindsigt, som vi voksne har. Derfor har børn ofte brug for mere tid til at forandre sig end voksne.

Eftersom jeg har tavshedspligt og derfor ikke kan forklare alle detaljer for forældrene om, hvor vi er i forløbet, er det vigtigt, at du som forælder gør op med dig selv, at du vil lade barnet komme i et hypnoseforløb, hvis det er det er nødvendigt. Barnet skal minimum komme tre gange for at sikre, at jeg kan planlægge et rimeligt forløb, men ca. halvdelen af børnene vil have glæde af at komme flere gange for at nå helt i mål og sikre et varigt resultat. De fleste af mine kunder giver dog tilbagemeldinger om mærkbare og ofte markante forbedringer efter de tre gange, som er minimum.

Min klinik ligger lige udenfor Horsens i Hatting, og det er let at parkere lige ved døren. Hvis du og barnet ønsker, at du skal deltage den første gang under hele terapien, er det helt i orden med mig. Men jeg anbefaler, at du går en tur efter de første 10-30 minutter.

Læs mere under Børn og teenagere.